FAQ - Precision granit

FAQ

Patarosan remen ditaroskeun

1. Naha Milih granit pikeun basa mesin sarta komponén Metrology?

Granit mangrupakeun jenis batu beku quarried pikeun kakuatan ekstrim na, dénsitas, durability, sarta lalawanan ka korosi.Tapi granit ogé serbaguna - éta henteu ngan pikeun kuadrat sareng sagi opat!Kanyataanna, Urang confidently digawekeun ku komponén granit direkayasa dina wangun, sudut, jeung kurva sadaya variasi dina rutin-kalawan hasil alus teuing.
Ngaliwatan kaayaan ngolah seni urang, surfaces cut tiasa exceptionally datar.Kualitas ieu ngajantenkeun granit bahan idéal pikeun nyiptakeun dasar mesin ukuran khusus sareng desain khusus sareng komponén metrologi.Granit nyaéta:
■ machinable
■ persis datar lamun motong sarta réngsé
■ tahan karat
■ awét
■ langgeng
Komponén granit ogé gampang pikeun ngabersihan.Nalika nyieun desain custom, pastikeun pikeun milih granit pikeun kauntungan unggul na.

STANDAR / APLIKASI PAKAI TINGGI
The granit garapan ku ZHHIMG pikeun produk plat permukaan baku urang boga eusi quartz tinggi, nu nyadiakeun résistansi gede mun maké jeung karuksakan.Warna Hideung Unggul kami gaduh tingkat nyerep cai anu rendah, ngaminimalkeun kamungkinan karat presisi anjeun nalika netepkeun dina piring.Warna granit anu ditawarkeun ku ZHHIMG nyababkeun kirang sorotan, anu hartosna kirang panon pikeun jalma anu nganggo piring.Kami geus milih jenis granit urang bari tempo ékspansi termal dina usaha tetep aspék ieu minimal.

APLIKASI ADAT
Nalika aplikasi Anjeun nelepon pikeun piring kalayan wangun custom, inserts threaded, slot atanapi machining séjén, Anjeun bakal hoyong milih bahan kawas Hideung Jinan Hideung.Bahan alami ieu nawiskeun kaku anu unggul, dampening geter anu saé, sareng kamampuan mesin anu ningkat.

2. Naon warna granit téh pangalusna?

Kadé dicatet yén warna nyalira sanes indikasi kualitas fisik batu.Sacara umum, warna granit langsung aya hubunganana sareng ayana atanapi henteuna mineral, anu henteu aya hubunganana sareng kualitas anu ngajantenkeun bahan plat permukaan anu saé.Aya granit pink, kulawu, jeung hideung anu alus teuing pikeun pelat permukaan, kitu ogé granit hideung, kulawu, jeung pink anu sagemblengna teu cocog pikeun aplikasi precision.Karakteristik kritis granit, sabab aya hubunganana sareng dianggo salaku bahan pelat permukaan, teu aya hubunganana sareng warna, sareng nyaéta kieu:
■ Stiffness (deflection handapeun beban - dituduhkeun ku Modulus of Elasticity)
■ Teu karasa
■ Kapadetan
■ Ngagem lalawanan
■ Stabilitas
■ Porosity

Kami parantos nguji seueur bahan granit sareng ngabandingkeun bahan ieu.Tungtungna urang meunang hasilna, Jinan granit hideung teh bahan pangalusna kami geus kungsi nyaho.granit Hideung India jeung granit Afrika Selatan sarupa Jinan Hideung granit, tapi sipat fisikna kirang ti Jinan Hideung granit.ZHHIMG bakal tetep milarian langkung seueur bahan granit di dunya sareng ngabandingkeun sipat fisikna.

Pikeun ngobrol langkung seueur ngeunaan granit anu cocog pikeun proyék anjeun, mangga ngahubungi kamiinfo@zhhimg.com.

3. Aya standar industri pikeun akurasi plat permukaan?

Pabrik anu béda ngagunakeun standar anu béda.Aya seueur standar di dunya.
DIN Standar, ASME B89.3.7-2013 atanapi Féderal Spésifikasi GGG-P-463c (Granit Surface Lempeng) jeung saterusna salaku dadasar pikeun spésifikasi maranéhanana.

Sarta kami bisa rancang plat inspeksi precision granit nurutkeun sasuai ka nu Anjeun.Wilujeng sumping ngahubungan kami upami anjeun hoyong terang langkung seueur inpormasi ngeunaan standar anu langkung seueur.

4. Kumaha flatness plat permukaan diartikeun jeung dieusian?

Flatness bisa dianggap salaku sakabeh titik dina beungeut cai anu dikandung dina dua planes paralel, pesawat base jeung pesawat hateup.Pangukuran jarak antara pesawat nyaéta rata-rata permukaan.Ukuran flatness ieu ilaharna mawa toleransi sarta bisa ngawengku designation kelas.

Contona, kasabaran flatness pikeun tilu sasmita standar ditetepkeun dina spésifikasi féderal sakumaha ditangtukeun ku rumus ieu:
■ Laboratorium Kelas AA = (40 + diagonal kuadrat/25) x .000001" (sapihak)
■ Inspeksi Kelas A = Laboratorium Kelas AA x 2
■ Ruang Alat Kelas B = Laboratorium Kelas AA x 4.

Pikeun pelat permukaan ukuran baku, urang ngajamin flatness tolerances nu ngaleuwihan sarat tina spésifikasi ieu.Salian flatness, ASME B89.3.7-2013 & Féderal spésifikasi GGG-P-463c alamat jejer kaasup: akurasi pangukuran ulang, sipat bahan tina granit plat permukaan, finish permukaan, lokasi titik rojongan, stiffness, métode ditarima tina inspeksi, instalasi sisipan threaded, jsb.

Pelat permukaan granit ZHHIMG sareng pelat inspeksi granit nyumponan atanapi ngaleuwihan sadaya sarat anu diatur dina spésifikasi ieu.Ayeuna, teu aya spésifikasi anu tangtu pikeun pelat sudut granit, paralel, atanapi kuadrat master.

Sareng anjeun tiasa mendakan rumus pikeun standar anu sanés dinaUNDUH.

5. Kumaha carana abdi tiasa ngurangan maké jeung manjangkeun umur plat permukaan kuring?

Kahiji, penting pikeun ngajaga piring beresih.Lebu abrasive di udara biasana mangrupikeun sumber anu paling hébat pikeun ngagem sareng cimata dina piring, sabab condong napel dina potongan kerja sareng permukaan kontak gages.Kadua, tutup piring anjeun pikeun ngajaga tina lebu sareng karusakan.Umur pakean tiasa diperpanjang ku nutupan piring nalika henteu dianggo, ku puteran piring périodik supados daérah tunggal henteu nampi pamakean anu kaleuleuwihan, sareng ku ngagentos bantalan kontak baja dina gauging sareng bantalan karbida.Ogé, ulah nempatkeun dahareun atawa inuman lemes dina piring.Catet yén seueur inuman lemes ngandung asam karbonat atanapi fosfat, anu tiasa ngabubarkeun mineral anu langkung lemes sareng ngantepkeun liang leutik dina beungeut cai.

6. Sabaraha lami kuring kedah ngabersihan piring permukaan kuring?

Ieu gumantung kana kumaha piring dipaké.Upami mungkin, kami nyarankeun ngabersihkeun piring dina awal dinten (atanapi shift kerja) sareng deui dina tungtungna.Upami piring janten najis, khususna ku cairan anu berminyak atanapi caket, éta kedah langsung dibersihkeun.

Ngabersihan piring rutin nganggo cairan atanapi ZHHIMG Waterless plat permukaan cleaner.Pilihan solusi beberesih penting.Lamun pangleyur volatile dipaké (acetone, lacquer thinner, alkohol, jsb) évaporasi bakal chill beungeut cai, sarta distort eta.Dina hal ieu, perlu pikeun ngidinan piring pikeun normalize saméméh ngagunakeun atawa kasalahan pangukuran bakal lumangsung.

Jumlah waktu diperlukeun pikeun piring normalize bakal rupa-rupa jeung ukuran piring, sarta jumlah chilling.Sajam kedah cekap pikeun piring anu langkung alit.Dua jam tiasa diperyogikeun pikeun piring anu langkung ageung.Lamun cleaner basis cai dipaké, bakal aya ogé sababaraha chilling evaporative.

Piring ogé bakal nahan cai, sareng ieu tiasa nyababkeun karat bagian logam dina kontak sareng permukaan.Sababaraha cleaners ogé bakal ninggalkeun résidu caket sanggeus aranjeunna garing, nu bakal narik lebu airborne, sarta sabenerna ngaronjatkeun maké, tinimbang nurunna.

cleaning-granite-surface-plate

7. Sakumaha sering piring permukaan kedah dikalibrasi?

Ieu gumantung kana pamakéan piring jeung lingkungan.Kami ngarékoméndasikeun yén pelat anyar atawa aksésori granit precision narima recalibration pinuh dina hiji taun beuli.Lamun plat permukaan granit bakal ningali pamakéan beurat, meureun nya sasaena shorten interval ieu genep bulan.Pamariksaan bulanan pikeun kasalahan pangukuran ulang nganggo tingkat Éléktronik, atanapi alat anu sami bakal nunjukkeun bintik-bintik ngagem anu ngembang sareng ngan ukur butuh sababaraha menit pikeun ngalaksanakeun.Saatos hasil kalibrasi ulang munggaran ditangtukeun, interval kalibrasi tiasa diperpanjang atanapi disingget sakumaha anu diidinan atanapi diperyogikeun ku sistem kualitas internal anjeun.

Kami tiasa nawiskeun jasa pikeun ngabantosan anjeun mariksa sareng ngakalibrasi pelat permukaan granit anjeun.

unnamed

 

8. Naha calibrations dipigawé dina plat permukaan kuring sigana rupa-rupa?

Aya sababaraha kamungkinan sabab pikeun variasi antara calibrations:

  • Beungeutna dikumbah nganggo larutan panas atanapi tiis sateuacan kalibrasi, sareng henteu kéngingkeun waktos anu cekap pikeun normalisasi
  • Piring teu leres dirojong
  • Parobahan suhu
  • Draf
  • sinar panonpoé langsung atawa panas radiant sejenna dina beungeut piring.Pastikeun yén lampu overhead henteu panas permukaan
  • Variasi dina gradién suhu nangtung antara usum tiris jeung usum panas (Mun mungkin, nyaho suhu gradién nangtung dina waktu calibration dipigawé.)
  • Lempeng teu diwenangkeun waktu cukup pikeun normalize sanggeus kiriman
  • Pamakéan alat inspeksi anu teu leres atanapi pamakean alat anu henteu dikalibrasi
  • Parobahan beungeut balukar tina maké
9. Jenis Toleransi

精度符号

10. Sabaraha liang dina granit precision?

Sabaraha liang dina granit precision?

holes on granite

11. Slot dina komponén granit precision

Slot dina komponén granit Precision

slots on granite_副本

12. Tetep pelat permukaan granit kalawan precision tinggi --- Calibrated périodik

Pikeun seueur pabrik, kamar pamariksaan sareng laboratorium, piring permukaan granit precision diandelkeun salaku dasar pikeun pangukuran anu akurat.Kusabab unggal pangukuran linier gumantung kana permukaan rujukan akurat ti mana diménsi ahir dicokot, pelat permukaan nyadiakeun pesawat rujukan pangalusna pikeun inspeksi karya jeung perenah saméméh machining.Éta ogé dasar idéal pikeun ngukur jangkungna sareng permukaan gaging.Salajengna, tingkat luhur flatness, stabilitas, kualitas sakabéh jeung workmanship ngajadikeun eta pilihan alus keur ningkatna canggih mékanis, éléktronik jeung sistem gaging optik.Pikeun salah sahiji prosés pangukuran ieu, penting pikeun ngajaga piring permukaan dikalibrasi.

Ulang Pangukuran sareng Flatness

Duanana flatness sareng pangukuran ulangan penting pikeun mastikeun permukaan anu presisi.Flatness bisa dianggap salaku sakabeh titik dina beungeut cai anu dikandung dina dua planes paralel, pesawat base jeung pesawat hateup.Pangukuran jarak antara pesawat nyaéta rata-rata permukaan.Ukuran flatness ieu ilaharna mawa toleransi sarta bisa ngawengku designation kelas.

The tolerances flatness pikeun tilu sasmita baku diartikeun dina spésifikasi féderal sakumaha ditangtukeun ku rumus handap:

Standar DIN, Standar GB, Standar ASME, standar JJS ... nagara béda jeung stand béda ...

Langkung rinci ngeunaan standar.

Salian flatness, repeatability kudu ensured.Pangukuran ulangan nyaéta pangukuran daérah datar lokal.Éta mangrupikeun pangukuran anu dicandak di mana waé dina permukaan piring anu bakal diulang dina kasabaran anu dinyatakeun.Ngadalikeun flatness wewengkon lokal ka toleransi tighter ti flatness sakabéh ngajamin parobahan bertahap dina profil flatness permukaan, kukituna ngaminimalkeun kasalahan lokal.

Pikeun mastikeun pelat permukaan nyumponan spésifikasi rata-rata sareng pangukuran ulang, produsén pelat permukaan granit kedah nganggo spésifikasi Federal GGG-P-463c salaku dasar spésifikasina.Standar ieu alamat akurasi pangukuran ulang, sipat bahan tina granit plat permukaan, finish permukaan, lokasi titik rojongan, stiffness, métode ditarima tina inspeksi sarta pamasangan inserts threaded.

Saméméh piring permukaan geus dipaké saluareun spésifikasi pikeun flatness sakabéh, éta bakal némbongkeun tulisan dipaké atawa wavy.Pamariksaan bulanan pikeun kasalahan pangukuran ulangan nganggo gauge bacaan ulangan bakal ngaidentipikasi bintik ngagem.Gage bacaan ulang mangrupikeun alat-alat presisi anu ngadeteksi kasalahan lokal sareng tiasa ditampilkeun dina amplifier éléktronik anu ngagedekeun luhur.

Mariksa Akurasi Plat

Ku nuturkeun sababaraha tungtunan saderhana, investasi dina piring permukaan granit kedah salami mangtaun-taun.Gumantung kana pamakean piring, lingkungan toko sareng akurasi anu dibutuhkeun, frékuénsi mariksa akurasi piring permukaan rupa-rupa.Aturan umum nyaéta pikeun piring énggal nampi kalibrasi ulang pinuh dina sataun saatos mésér.Upami piring sering dianggo, disarankeun pikeun pondokkeun interval ieu ka genep bulan.

Saméméh piring permukaan geus dipaké saluareun spésifikasi pikeun flatness sakabéh, éta bakal némbongkeun tulisan dipaké atawa wavy.Pamariksaan bulanan pikeun kasalahan pangukuran ulangan nganggo gauge bacaan ulangan bakal ngaidentipikasi bintik ngagem.Gage bacaan ulang mangrupikeun alat-alat presisi anu ngadeteksi kasalahan lokal sareng tiasa ditampilkeun dina amplifier éléktronik anu ngagedekeun luhur.

Program pamariksaan anu épéktip kedah kalebet pamariksaan rutin sareng autocollimator, nyayogikeun kalibrasi saleresna rata-rata sadayana anu tiasa dilacak ka National Institute of Standards and Technology (NIST).Kalibrasi komprehensif ku produsén atanapi perusahaan mandiri diperyogikeun ti waktos ka waktos.

Variasi Antara Calibrations

Dina sababaraha kasus, aya variasi antara calibrations plat permukaan.Kadang-kadang faktor sapertos parobahan permukaan akibat tina ngagem, pamakean alat pamariksaan anu salah atanapi pamakean alat anu henteu kalibrasi tiasa nyababkeun variasi ieu.Dua faktor anu paling umum, nyaéta suhu sareng dukungan.

Salah sahiji variabel anu paling penting nyaéta suhu.Salaku conto, permukaanna tiasa dikumbah nganggo larutan panas atanapi tiis sateuacan kalibrasi sareng henteu kéngingkeun waktos anu cekap pikeun normalisasi.Anu ngabalukarkeun parobahan suhu anu sanés kalebet draf hawa tiis atanapi panas, sinar panonpoé langsung, cahaya overhead atanapi sumber panas radiasi sanés dina permukaan piring.

Aya ogé tiasa variasi dina gradién suhu nangtung antara usum tiris jeung usum panas.Dina sababaraha kasus, piring teu diwenangkeun waktu cukup pikeun normalize sanggeus kiriman.Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun ngarekam hawa gradién nangtung dina waktu calibration dipigawé.

Panyabab umum sanésna pikeun variasi kalibrasi nyaéta pelat anu teu leres dirojong.A plat permukaan kudu dirojong dina tilu titik, ideally lokasina 20% tina panjangna dina ti tungtung piring.Dua rojongan kudu lokasina 20% tina lebar dina ti sisi panjang, sarta rojongan sésana kudu dipuseurkeun.

Ngan tilu titik bisa beristirahat solidly on nanaon tapi permukaan precision.Nyobian ngadukung pelat dina langkung ti tilu titik bakal nyababkeun pelat nampi dukunganna tina sababaraha kombinasi tilu titik, anu henteu bakal sami sareng tilu titik dimana éta dirojong nalika produksi.Ieu bakal ngawanohkeun kasalahan salaku piring deflects akur jeung susunan rojongan anyar.Pertimbangkeun ngagunakeun stan baja sareng balok pangrojong anu dirancang pikeun ngajajar sareng titik dukungan anu pas.Nangtung pikeun tujuan ieu umumna aya ti produsén plat permukaan.

Upami pelat dirojong leres, leveling anu tepat ngan ukur diperyogikeun upami hiji aplikasi netepkeunana.Leveling teu perlu pikeun ngajaga akurasi plat didukung leres.

Kadé ngajaga piring beresih.Lebu abrasive hawa biasana sumber pangageungna sareng cimata dina piring, sabab condong napel dina workpieces sareng permukaan kontak gauges.Panutup piring pikeun ngajaga tina lebu sareng karusakan.Umur pakean tiasa diperpanjang ku nutupan piring nalika henteu dianggo.

Manjangkeun Kahirupan Lempeng

Nuturkeun sababaraha tungtunan bakal ngurangan maké dina piring permukaan granit sarta pamustunganana, manjangkeun umur na.

Kahiji, penting pikeun ngajaga piring beresih.Lebu abrasive hawa biasana sumber pangageungna sareng cimata dina piring, sabab condong napel dina workpieces sareng permukaan kontak gauges.

Éta ogé penting pikeun nutupan piring pikeun ngajaga tina lebu sareng karusakan.Umur pakean tiasa diperpanjang ku nutupan piring nalika henteu dianggo.

Puterkeun piring périodik supados daérah tunggal henteu nampi panggunaan anu kaleuleuwihan.Ogé, disarankeun pikeun ngagentos bantalan kontak baja dina gauging sareng bantalan karbida.

Hindarkeun netepkeun tuangeun atanapi inuman lemes dina piring.Loba inuman lemes ngandung boh karbonat atawa asam fosfat, nu bisa ngaleyurkeun mineral lemes jeung ninggalkeun liang leutik dina beungeut cai.

Dimana Relaps

Nalika piring permukaan granit peryogi permukaan ulang, pertimbangkeun naha jasa ieu dilaksanakeun di tempat atanapi di fasilitas kalibrasi.Éta salawasna leuwih hade mun boga piring relapped di pabrik atawa fasilitas dedicated.Lamun kitu, piring henteu teuing parah dipaké, umumna dina 0,001 inci tina kasabaran diperlukeun, éta bisa resurfaced dina situs.Lamun piring dipaké nepi ka titik di mana éta leuwih ti 0,001 inci kaluar tina kasabaran, atawa lamun éta parah diadu atawa nicked, mangka kudu dikirim ka pabrik pikeun grinding saméméh relapping.

A fasilitas calibration boga alat jeung pabrik setting nyadiakeun kaayaan optimum pikeun calibration piring ditangtoskeun jeung rework lamun perlu.

Perhatian hébat kedah dilaksanakeun dina milih kalibrasi sareng teknisi resurfacing dina situs.Nyuhunkeun akreditasi sareng pariksa alat anu bakal dianggo ku teknisi gaduh kalibrasi anu tiasa dilacak.Pangalaman ogé mangrupikeun faktor anu penting, sabab peryogi mangtaun-taun pikeun diajar kumaha leres puteran granit precision.

Pangukuran kritis dimimitian ku piring permukaan granit precision salaku garis dasar.Ku mastikeun rujukan anu tiasa dipercaya ku ngagunakeun piring permukaan anu dikalibrasi leres, produsén ngagaduhan salah sahiji alat penting pikeun pangukuran anu dipercaya sareng bagian kualitas anu langkung saé.Q

Daptar pariksa pikeun Variasi Calibration

1. Beungeut ieu dikumbah ku leyuran panas atawa tiis saméméh calibration sarta teu diwenangkeun waktu cukup pikeun normalize.

2. piring ieu improperly dirojong.

3. Parobahan suhu.

4. Draf.

5. sinar panonpoé langsung atawa panas radiant séjén dina beungeut piring.Pastikeun yén lampu overhead henteu panas permukaan.

6. Variasi dina gradién suhu nangtung antara usum jeung usum panas.Upami mungkin, terang suhu gradién nangtung dina waktos kalibrasi dilaksanakeun.

7. piring teu diwenangkeun waktu cukup pikeun normalize sanggeus kiriman.

8. Pamakéan alat inspeksi anu teu leres atanapi pamakean alat anu henteu kalibrasi.

9. robah Surface hasilna tina maké.

Tips Tech

  • Kusabab unggal pangukuran linier gumantung kana permukaan rujukan akurat ti mana diménsi ahir dicokot, pelat permukaan nyadiakeun pesawat rujukan pangalusna pikeun inspeksi karya jeung perenah saméméh machining.
  • Ngadalikeun flatness wewengkon lokal ka toleransi tighter ti flatness sakabéh ngajamin parobahan bertahap dina profil flatness permukaan, kukituna ngaminimalkeun kasalahan lokal.
  • Program pamariksaan anu efektif kedah kalebet pamariksaan rutin sareng autocollimator, nyayogikeun kalibrasi saleresna tina kerataan sadayana anu tiasa dilacak ka Otoritas Inspeksi Nasional.
13. Naha Granit Boga loba Penampilan Jeung Karasa béda?

Diantara partikel mineral anu ngawangun granit, langkung ti 90% nyaéta feldspar sareng kuarsa, anu paling seueur feldspar.The feldspar mindeng bodas, kulawu, sarta daging-beureum, sarta quartz lolobana teu warnaan atawa bodas grayish, nu mangrupakeun warna dasar tina granit nu.Feldspar na quartz mangrupakeun mineral teuas, sarta hese mindahkeun kalawan péso baja.Sedengkeun pikeun bintik poék dina granit, utamana mika hideung, aya sababaraha mineral lianna.Sanajan biotite relatif lemes, kamampuhna pikeun nolak stress teu lemah, sarta dina waktos anu sareng aranjeunna gaduh jumlah leutik di granit, mindeng kirang ti 10%.Ieu kaayaan bahan nu granit utamana kuat.

Alesan sejen naha granit téh kuat nyaéta yén partikel mineral na kabeungkeut pageuh ka silih tur study di unggal lianna.Pori-pori sering nyababkeun kirang ti 1% tina total volume batu.Ieu masihan granit kamampuan pikeun nahan tekanan anu kuat sareng henteu gampang ditembus ku Uap.

14. Kaunggulan komponén granit jeung widang aplikasi

Komponén granit didamel tina batu anu henteu karat, tahan asam sareng alkali, résistansi ngagem anu saé sareng umur panjang, teu aya pangropéa khusus.Komponén precision granit biasana dianggo dina perkakas industri mesin.Ku alatan éta, aranjeunna disebut komponén precision granit atawa komponén granit.Karakteristik komponén precision granit dasarna sami sareng platform granit.Bubuka pikeun alat sareng pangukuran komponén precision granit: Mesin precision sareng téknologi mesin mikro mangrupikeun arah pangembangan anu penting pikeun industri manufaktur mesin, sareng aranjeunna parantos janten indikator penting pikeun ngukur tingkat téknologi tinggi.Ngembangkeun téknologi canggih sareng industri pertahanan teu tiasa dipisahkeun tina mesin precision sareng téknologi micro-machining.Komponén granit tiasa mulus slid dina pangukuran, tanpa stagnation.Pangukuran permukaan kerja, goresan umum henteu mangaruhan akurasi pangukuran.Komponén granit kedah dirarancang sareng diproduksi dumasar kana sarat sisi paménta.

Widang aplikasi:

Salaku urang sadayana terang beuki loba mesin jeung alat nu milih komponén granit precision.

Komponén granit dianggo pikeun gerak dinamis, motor linier, cmm, cnc, mesin laser ...

wilujeng sumping ngahubungan kami pikeun émbaran leuwih lengkep.

15. Kaunggulan tina instrumen granit precision sareng komponenana granit

Alat ukur granit sareng komponén mékanis granit didamel tina granit Jinan Hideung kualitas luhur.Alatan precision tinggi maranéhanana, lila lila, stabilitas alus sarta lalawanan korosi, aranjeunna geus beuki loba dipaké dina inspeksi produk industri modern jeung wewengkon ilmiah kayaning spasi aero mékanis jeung researches ilmiah.

 

Kaunggulan

----Dua kali teuas ti beusi tuang;

---- Parobahan dimensi minimal disababkeun ku parobahan suhu;

---- Bébas tina wringing, jadi teu aya gangguan gawé;

---- Bébas tina burrs atanapi protrusions kusabab struktur sisikian rupa jeung stickness kalindih, nu ensures darajat luhur flatness leuwih hirup layanan panjang tur ngabalukarkeun euweuh karuksakan kana bagian séjén atawa instrumen;

---- Operasi bébas gangguan pikeun pamakéan ku bahan magnét;

---- Umur panjang sareng henteu karat, nyababkeun biaya perawatan anu rendah.

16. Fitur basa mesin granit pikeun koordinat mesin ukur cmm

Piring permukaan granit precision anu precision lapped kana standar luhur flatness pikeun ngahontal akurasi sarta dipaké salaku dasar pikeun ningkatna mékanis canggih, éléktronik jeung sistem gauging optik.

Sababaraha fitur unik tina plat permukaan granit:

Kasaragaman dina karasa;

Akurat dina kaayaan beban;

Nyerep Geter;

Gampang pikeun ngabersihan;

Bungkus Tahan;

Porositas rendah;

Non-Abrasive;

Non-Magnét

17. Kaunggulan tina Granite Surface Plate

Kaunggulan tina Granite Surface Plate

Kahiji, batu sanggeus periode panjang sepuh alam, struktur seragam, koefisien minimum, setrés internal lengkep ngaleungit, teu cacad, jadi precision tinggi.

 

Kadua, moal aya goresan, henteu dina kaayaan suhu konstan, dina suhu kamar ogé tiasa ngajaga akurasi pangukuran suhu.

 

Katilu, teu magnetization, pangukuran tiasa gerakan lemes, euweuh rarasaan creaky, teu kapangaruhan ku Uap, pesawat geus dibereskeun.

 

Opat, rigidity anu alus, karasa luhur, résistansi abrasion kuat.

 

Lima, teu sieun asam, erosi cair basa, moal karat, teu kudu cet minyak, teu gampang lengket mikro-debu, pangropéa, gampang pikeun mulasara, hirup layanan panjang.

18. Naha milih basa granit tinimbang ranjang mesin beusi tuang?

Naha milih basa granit tinimbang ranjang mesin beusi tuang?

1. base mesin granit bisa tetep precision luhur batan base mesin beusi tuang.base mesin beusi matak gampang kapangaruhan ku suhu sarta kalembaban tapi base mesin granit moal;

 

2. Jeung ukuran sarua basa mesin granit jeung base beusi tuang, dasar mesin granit leuwih ongkos-éféktif ti beusi tuang;

 

3. base mesin granit husus leuwih gampang rengse ti base mesin beusi tuang.

19. Kumaha Calibrate Granit Surface Plate?

Plat permukaan granit mangrupikeun alat konci dina laboratorium pamariksaan di sakumna nagara.Permukaan piring permukaan anu dikalibrasi sareng datar pisan ngamungkinkeun para inspektur ngagunakeunana salaku garis dasar pikeun pamariksaan bagian sareng kalibrasi alat.Tanpa stabilitas anu disayogikeun ku pelat permukaan, seueur bagian anu kasabaran pageuh dina sagala rupa widang téknologi sareng médis bakal langkung sesah, upami henteu mungkin, pikeun diproduksi sacara leres.Tangtosna, ngagunakeun blok permukaan granit pikeun calibrate sareng mariksa bahan sareng alat anu sanés, katepatan tina granit sorangan kedah ditaksir.Pamaké tiasa calibrate piring permukaan granit pikeun mastikeun akurasi na.

Ngabersihan pelat permukaan granit sateuacan kalibrasi.Tuang sajumlah leutik permukaan piring cleaner dina bersih, lawon lemes jeung ngusap beungeut granit nu.Geuwat tegalan cleaner tina piring permukaan ku lawon garing.Ulah ngantep cairan beberesih ka hawa-garing.

Teundeun gauge ukur ulang dina tengah plat permukaan granit.

Nol ulang ukur gauge kana beungeut piring granit.

Pindahkeun gauge lalaunan nyebrang permukaan granit.Lalajo indikator gauge sareng rekam puncak tina sagala variasi jangkungna nalika anjeun mindahkeun alat dina piring.

Bandingkeun variasi flatness sakuliah beungeut piring jeung tolerances pikeun plat permukaan Anjeun, nu beda-beda dumasar kana ukuran piring jeung kelas flatness of granit nu.Taroskeun spésifikasi féderal GGG-P-463c (tingali Sumberdaya) pikeun nangtukeun lamun piring Anjeun meets syarat flatness pikeun ukuran sarta kelas na.Variasi antara titik pangluhurna dina piring jeung titik panghandapna dina piring téh ukuran flatness na.

Pariksa yén variasi jero pangbadagna dina beungeut piring digolongkeun dina spésifikasi repeatability pikeun piring nu ukuranana jeung kelas.Taroskeun spésifikasi féderal GGG-P-463c (tingali Sumberdaya) pikeun nangtukeun lamun piring Anjeun meets sarat repeatability pikeun ukuranana.Nampik plat permukaan lamun malah hiji titik gagal syarat repeatability.

Ngeureunkeun ngagunakeun plat permukaan granit nu gagal pikeun minuhan sarat féderal.Balikkeun piring ka produsén atanapi ka perusahaan permukaan granit supados blok digosok deui pikeun nyumponan spésifikasi.

 

Tip

Ngalakukeun calibrations formal sahenteuna sakali per taun, najan pelat permukaan granit ningali pamakéan beurat kudu calibrated leuwih remen.

Formal, kalibrasi anu tiasa dirékam dina lingkungan manufaktur atanapi pamariksaan sering dilakukeun ku jaminan kualitas atanapi padagang jasa kalibrasi luar, sanaos saha waé tiasa nganggo alat ukur ulang pikeun mariksa piring permukaan sateuacan dianggo.

20. Granit Surface Plate Calibration

Sajarah Awal Pelat Permukaan Granit

Sateuacan Perang Dunya II, Pabrikan nganggo Pelat Permukaan Baja pikeun pamariksaan dimensi bagian.Salila Perang Dunya II kabutuhan baja ngaronjat nyirorot, sarta loba Steel Surface Lempeng anu dilebur handap.Panggantian diperyogikeun, sareng granit janten bahan pilihan kusabab sipat metrologis anu unggul.

Sababaraha kaunggulan granit leuwih baja janten dibuktikeun.Granit téh harder, sanajan leuwih regas tur tunduk kana chipping.Anjeun tiasa kuir Granit ka flatness teuing gede tur gancang ti baja.Granit ogé boga sipat desirable tina ékspansi termal handap dibandingkeun baja.Salajengna, upami pelat baja peryogi perbaikan, éta kedah dikerok ku panangan ku pengrajin anu ogé nerapkeun kaahlianna dina ngawangun deui alat mesin.

Salaku catetan samping, sababaraha Pelat Surface Steel masih dianggo ayeuna.

Sipat Metrological tina Lempeng granit

Granit nyaéta batu beku anu dibentuk ku letusan vulkanik.Ku ngabandingkeun, marmer téh metamorphosed kapur.Pikeun pamakéan métrologi, granit nu dipilih kudu minuhan sarat husus outlined dina Féderal spésifikasi GGG-P-463c, ti ayeuna disebut Fed Specs, sarta husus, Bagian 3.1 3.1 Diantara Spesifikasina Fed, granit kudu rupa nepi ka sedeng-grained tékstur.

Granit mangrupakeun bahan teuas, tapi karasa na beda-beda pikeun sababaraha alesan.Teknisi pelat granit anu berpengalaman tiasa ngira-ngira karasa ku warnana anu mangrupikeun indikasi eusi kuarsa na.Teu karasa granit nyaéta sipat anu didefinisikeun sabagian ku jumlah eusi kuarsa sareng kurangna mika.The granites beureum jeung pink condong jadi hardest, nu grays anu teu karasa sedeng, sarta blacks nu softest.

Young's Modulus of Elasticity dipaké pikeun nganyatakeun kalenturan atawa indikasi karasa batu.granit pink rata 3-5 titik dina skala, grays 5-7 titik sarta blacks 7-10 titik.Nu leuwih leutik jumlahna, nu harder granit condong jadi.Nu leuwih gede jumlahna, granit lemes jeung leuwih fleksibel.Kadé uninga karasa granit lamun milih ketebalan diperlukeun pikeun sasmita kasabaran jeung beurat bagian sarta gauges disimpen dina eta.

Di jaman baheula nalika aya machinists nyata, dipikawanoh ku booklets tabel trig maranéhanana dina saku baju maranéhanana, granit hideung dianggap "The Best".Pangalusna diartikeun salaku jinis anu masihan paling résistansi pikeun ngagem atanapi langkung hese.Hiji aral nyaéta yén granit harder condong chip atawa ding gampang.Machinists éta jadi yakin yén granit hideung éta pangalusna yén sababaraha pabrik tina granit pink dyed aranjeunna hideung.

Kuring pribadi geus nyaksian piring nu ieu turun kaluar forklift a nalika dipindahkeun ti gudang.Piring pencét lantai sareng dibagi dua nembongkeun warna pink anu leres.Paké caution lamun perencanaan hiji meuli granit hideung kaluar Cina.Kami ngarékoméndasikeun anjeun miceunan duit ku cara séjén.A plat granit bisa rupa-rupa karasa dina sorangan.A streak of quartz bisa jadi loba harder ti sesa plat permukaan.Lapisan gabbro hideung tiasa ngajantenkeun daérah langkung lemes.A dilatih ogé, ngalaman techs perbaikan plat permukaan nyaho kumaha carana ngadamel ieu wewengkon lemes.

Sasmita Lempeng permukaan

Aya opat sasmita pelat permukaan.Laboratorium kelas AA jeung A, Kamar Inspeksi Kelas B, jeung kaopat nyaeta Workshop Kelas.Kelas AA sareng A mangrupikeun anu paling datar kalayan kasabaran datar langkung saé tibatan 0,00001 dina kanggo piring Kelas AA.Kelas Bengkel mangrupikeun pangsaeutikna datar sareng sakumaha nami nunjukkeun, aranjeunna dimaksudkeun pikeun dianggo di kamar alat.Dimana Kelas AA, Kelas A sareng Kelas B dimaksudkeun pikeun dianggo dina pamariksaan atanapi lab kontrol kualitas.

PRoper Testing Pikeun Surface Plate Calibration

Kuring sok nyarios ka konsumén kuring yén kuring tiasa narik budak umur 10 taun ti garéja kuring sareng ngajar aranjeunna dina sababaraha dinten kumaha nguji piring.Teu hésé.Éta ngabutuhkeun sababaraha téknik pikeun ngalaksanakeun tugas gancang, téknik anu dipelajari ku waktos sareng seueur pengulangan.Kuring kudu nginpokeun ka anjeun, sarta kuring teu bisa ngantebkeun cukup, Fed Spesifikasina GGG-P-463c NOT prosedur calibration!Langkung lengkep ihwal nu engké.

Calibration of flatness sakabéh (Mean Pane) jeung Repeatability (localized maké) cék téh kudu Numutkeun Specs Fed.Hiji-hijina iwal ti ieu téh kalawan pelat leutik dimana repeatability ngan diperlukeun.

Ogé, sareng sapertos kritis sapertos tés anu sanés, nyaéta tés pikeun gradién termal.(Tingali Delta T handap)

Gambar 1

Uji Flatness ngagaduhan 4 metode anu disatujuan.Tingkat éléktronik, autocollimation, laser sarta alat dipikawanoh salaku locator pesawat.Kami ngan ukur nganggo tingkat éléktronik sabab éta metode anu paling akurat sareng paling gancang pikeun sababaraha alesan.

Lasers jeung autocollimators ngagunakeun pancaran cahaya pisan lempeng salaku rujukan.Hiji nyieun ukur straightness tina pelat permukaan granit ku ngabandingkeun variasi dina jarak antara piring permukaan jeung beam lampu.Ku cara nyandak sinar cahaya anu lempeng, neunggeul kana udagan pemantul bari ngagerakkeun udagan pemantul ka handap pelat permukaan, jarak antara sinar anu dipancarkeun sareng sinar mulang mangrupikeun ukuran straightness.

Ieu mangrupikeun masalah sareng metode ieu.Sasaran sareng sumberna kapangaruhan ku geter, suhu lingkungan, target anu kirang datar atanapi goresan, kontaminasi dina hawa, sareng gerakan hawa (arus).Sadaya ieu nyumbangkeun komponén tambahan tina kasalahan.Saterusna, kontribusi kasalahan operator ti cék kalawan autocollimator leuwih gede.

Pamaké autocollimator anu berpengalaman tiasa ngadamel pangukuran anu akurat tapi masih nyanghareupan masalah konsistensi bacaan khususna dina jarak anu langkung jauh sabab pantulanna condong ngalegaan atanapi janten rada kabur.Ogé, udagan kirang ti sampurna datar sarta sapoé panjang peering ngaliwatan lensa ngahasilkeun kasalahan tambahan.

Hiji alat locator pesawat téh ngan konyol.Alat ieu ngagunakeun pancaran cahaya anu rada lempeng (dibandingkeun sareng sinar laser atanapi collimated pisan lempeng) salaku rujukanana.Henteu ngan ukur alat mékanis nganggo indikator biasana ngan ukur resolusi 20 u Inch tapi henteu lempeng tina palang sareng bahan anu béda-béda nambihan sacara signifikan kana kasalahan dina pangukuran.Numutkeun kami, sanaos metodena tiasa ditampi, teu aya laboratorium anu kompeten anu kantos nganggo alat panggihan pesawat salaku alat pamariksaan ahir.

Tingkat éléktronik ngagunakeun gravitasi salaku rujukan maranéhanana.Tingkat éléktronik diferensial henteu kapangaruhan ku geter.Aranjeunna boga resolusi sakumaha low salaku .1 arc kadua jeung pangukuran anu gancang, akurat tur aya pisan saeutik kontribusi kasalahan ti operator ngalaman.Boh Plane Locators atanapi autocollimators henteu nyayogikeun topografis anu dibangkitkeun komputer (Gambar 1) atanapi plot isometrik (Gambar 2) permukaan.

Gambar 2

 

 

A Flatness ditangtoskeun tina Test Permukaan

A flatness ditangtoskeun tina test permukaan nyaéta saperti bagian penting tina makalah ieu mah kudu nempatkeun eta di awal.Salaku nyatakeun saméméhna, Fed Spec.GGG-p-463c TEU métode calibration.Ieu boga fungsi minangka pituduh pikeun loba aspék metrology kelas granit anu dimaksudkeun meuli téh mana wae Badan Pamaréntah Féderal, sarta éta ngawengku métode nguji sarta tolerances atanapi sasmita.Upami kontraktor ngaku yén aranjeunna taat kana Fed Specs, maka nilai flatness bakal ditangtukeun ku Métode Moody.

Moody éta sasama ti jalan balik dina 50an anu devised métode matematik pikeun nangtukeun flatness sakabéh jeung akun pikeun orientasi garis diuji, naha éta cukup nutup dina pesawat anu sarua.Euweuh nu robah.Allied Signal nyoba ningkatkeun dina métode matematik tapi menyimpulkan yén bédana éta jadi leutik teu patut usaha.

Upami kontraktor pelat permukaan nganggo Tingkat Éléktronik atanapi laser, anjeunna nganggo komputer pikeun ngabantosan anjeunna ngitung.Tanpa bantuan komputer, teknisi nganggo autocollimation kedah ngitung bacaan ku leungeun.Kanyataanna, aranjeunna henteu.Butuh waktu panjang teuing jeung terus terang bisa jadi teuing nangtang.Dina uji flatness ngagunakeun Métode Moody, teknisi nguji dalapan garis dina konfigurasi Union Jack pikeun straightness.

Métode Moody

Métode Moody nyaéta cara matematik pikeun nangtukeun naha dalapan garis dina pesawat anu sarua.Upami teu kitu, Anjeun ngan boga 8 garis lempeng nu bisa atawa teu aya dina atawa deukeut pesawat sarua.Salajengna, hiji kontraktor ngaku adherence kana Fed Spesifikasina, sarta ngagunakeun autocollimation, anjeunnakudungahasilkeun dalapan kaca data.Hiji halaman pikeun tiap baris dipariksa pikeun ngabuktikeun nguji, perbaikan, atawa duanana.Upami teu kitu, kontraktor teu boga pamanggih naon nilai flatness nyata.

Kuring yakin lamun anjeun salah sahiji nu meunang pelat Anjeun calibrated ku kontraktor ngagunakeun autocollimation, anjeun geus kungsi katempo kaca maranéhanana!Gambar 3 mangrupa sampel tinangan hijikaca dalapan diperlukeun pikeun ngitung flatness sakabéh.Hiji indikasi yén jahiliah jeung niat jahat nyaéta lamun laporan anjeun boga angka rounded nice.Salaku conto, 200, 400, 650, jsb. Nilai anu diitung leres mangrupikeun wilangan riil.Contona 325,4 u Dina.Nalika kontraktor ngagunakeun Métode Moody tina komputasi, sareng teknisi ngitung nilai sacara manual, anjeun kedah nampi dalapan halaman komputasi sareng plot isometrik.Plot isometric nembongkeun jangkungna varying sapanjang garis béda jeung sabaraha jarak misahkeun titik intersecting dipilih.

Gambar 3(Butuh dalapan kaca kawas kieu ngitung flatness sacara manual. Pastikeun nanya naha anjeun teu meunang ieu lamun kontraktor Anjeun nganggo autocollimation!)

 

Gambar 4

 

Technicians Gauge Diménsi ngagunakeun tingkat diferensial (Gambar 4) salaku alat pikaresep pikeun ngukur parobahan menit dina angularity ti stasiun ukur ka stasiun.Tingkat boga resolusi handap nepi ka .1 arc detik (5 u Inci maké 4″ kareta lesod) pisan stabil, teu kapangaruhan ku Geter, jarak diukur, arus hawa, kacapean operator, kontaminasi hawa atawa salah sahiji masalah alamiah dina alat sejen. .Tambahkeun bantuan komputer, sarta tugas janten rélatif gancang, ngahasilkeun plot topographical na isometric ngabuktikeun verifikasi jeung paling importantly perbaikan.

A Test Repeatability ditangtoskeun

Bacaan ulangan atanapi katerulangan mangrupikeun tés anu paling penting.Alat-alat anu kami anggo pikeun ngalaksanakeun tés kabisaulangan nyaéta alat bacaan ulangan, LVDT sareng panguat anu dipikabutuh pikeun bacaan résolusi luhur.Urang nyetel amplifier LVDT ka resolusi minimum 10 u Inci atawa 5 u Inci pikeun pelat akurasi tinggi.

Ngagunakeun indikator mékanis jeung resolusi ngan 20 u Inci sia lamun nyoba nguji pikeun sarat repeatability 35 u Inci.Indikator boga kateupastian 40 u Inci!Setélan bacaan ulang meniru konfigurasi gage jangkungna / bagian.

Repeatability TEU sarua jeung flatness sakabéh (Mean Plane).Kuring resep mikiran bisa diulang dina granit ditempo salaku ukuran radius konsisten.

Gambar 5

Taking Flatness Readings on Granite Surface Plates

Upami anjeun nguji kaulangan bal buleud, maka anjeun parantos nunjukkeun radius balna henteu robih.(Profil idéal pelat repaired leres boga bentuk crowned gilig.) Sanajan kitu, éta bukti yén balna teu datar.Muhun, nanaon.Dina jarak anu pondok pisan, éta datar.Kusabab seuseueurna karya inspeksi ngalibatkeun gage jangkungna anu caket pisan kana bagian éta, kaulangan janten sipat anu paling kritis dina piring granit.Éta leuwih penting yén flatness sakabéh iwal hiji pamaké mariksa straightness tina bagian panjang.

Pastikeun yén kontraktor anjeun ngalakukeun tés bacaan ulang.Hiji piring tiasa gaduh bacaan ulang sacara signifikan kaluar tina kasabaran tapi tetep lulus tes flatness!Hebatna lab tiasa nampi akreditasi dina tés anu henteu kalebet tés bacaan ulang.Laboratorium anu henteu tiasa ngalereskeun atanapi henteu saé pisan pikeun ngalereskeun langkung milih ngalaksanakeun uji datar wungkul.Flatness jarang robah iwal mun mindahkeun piring.

Nguji ulang bacaan nyaéta anu panggampangna pikeun diuji tapi anu paling hese dihontal nalika ngelek.Pastikeun kontraktor Anjeun tiasa mulangkeun repeatability tanpa "dishing" beungeut cai atawa ninggalkeun gelombang dina beungeut cai.

Tés Delta T

Tés ieu ngalibatkeun ngukur suhu ACTUAL tina batu dina permukaan luhur sareng handapna sareng ngitung bédana, Delta T, pikeun ngalaporkeun dina sertipikat.

Penting pikeun terang koefisien rata-rata ékspansi termal dina granit nyaéta 3,5 uIn / inci / derajat.Suhu ambient sareng pangaruh kalembaban dina piring granit tiasa diabaikan.Sanajan kitu, piring permukaan bisa balik kaluar tina kasabaran atawa sakapeung ningkatkeun sanajan dina .3 - .5 derajat F Delta T. Ieu diperlukeun uninga lamun Delta T nyaeta dina .12 derajat F dimana diferensial ti calibration panungtungan. .

Éta ogé penting pikeun terang yén permukaan kerja piring migrasi ka arah panas.Upami suhu luhur langkung panas tibatan handap, maka permukaan luhur naék.Upami handapna langkung anget, anu jarang, maka permukaan luhur tilelep.Henteu cekap pikeun manajer kualitas atanapi teknisi terang yén piring datar sareng tiasa diulang dina waktos kalibrasi atanapi perbaikan tapi naon éta Delta T dina waktos tés kalibrasi akhir.Dina kaayaan kritis pamaké bisa, ku cara ngukur Delta T sorangan, nangtukeun lamun piring geus Isro kaluar tina kasabaran alatan solely variasi Delta T.Untungna, granit butuh sababaraha jam atawa malah poé nepi ka acclimate kana lingkungan.Fluktuasi leutik dina suhu lingkungan sapopoe moal mangaruhanana.Ku sabab kitu, kami henteu ngalaporkeun suhu kalibrasi ambien atanapi kalembaban kusabab épékna teu pati penting.

Granit Lempeng Maké

Bari granit nyaeta harder ti pelat baja, granit masih tumuwuh spot low dina beungeut cai.Gerakan repetitive bagian sarta gages dina piring permukaan mangrupa sumber greatest maké, utamana lamun wewengkon anu sarua terus dipaké.Kokotor sareng lebu ngagiling diidinan tetep dina permukaan piring nyepetkeun prosés ngagem nalika aya antara bagian atanapi tolok sareng permukaan granit.Nalika mindahkeun bagian sareng gages dina permukaanna, lebu abrasive biasana nyababkeun ngagem tambahan.Kuring kacida nyarankeun beberesih konstan pikeun ngurangan maké.Kami geus katempo maké dina piring disababkeun ku pangiriman pakét UPS poean disimpen dina luhureun piring!Wewengkon makéna anu dilokalkeun mangaruhan kana bacaan tés kalibrasi ulangan.Hindarkeun maké ku cara ngabersihan rutin.

Ngabersihan Plat Granit

Pikeun ngajaga piring bersih, nganggo lawon paku pikeun ngaleungitkeun grit.Ngan pencét pisan enteng, jadi anjeun teu ninggalkeun résidu lem.Kaen tack anu dianggo saé ngalaksanakeun padamelan anu saé pikeun nyandak lebu ngagiling antara beberesih.Entong damel di tempat anu sami.Mindahkeun setelan Anjeun sabudeureun piring, ngadistribusikaeun maké.Henteu kunanaon nganggo alkohol pikeun ngabersihan piring, tapi perhatikeun yén ngalakukeun éta samentawis bakal niiskeun permukaan.Cai mibanda jumlah leutik sabun téh alus teuing.Pembersih anu sayogi komersil sapertos pembersih Starrett ogé saé dianggo, tapi pastikeun anjeun ngaleungitkeun sadaya résidu sabun tina permukaan.

Perbaikan Lempeng Granit

Ayeuna kedah dibuktikeun ku pentingna mastikeun kontraktor pelat permukaan anjeun ngalaksanakeun kalibrasi anu kompeten.Labs tipe "Clearing House" anu nawiskeun program "Ngalakukeun sadayana kalayan hiji panggero" jarang gaduh teknisi anu tiasa ngalereskeun.Sanaos aranjeunna nawiskeun perbaikan, aranjeunna henteu salawasna gaduh teknisi anu gaduh pangalaman anu diperyogikeun nalika piring permukaan sacara signifikan kaluar tina kasabaran.

Mun ceuk piring teu bisa repairable kusabab maké ekstrim, nelepon kami.Paling dipikaresep urang bisa nyieun perbaikan.

Téknologi kami damel magang hiji dugi ka hiji satengah taun dina kaayaan Master Surface Plate Technician.Kami ngahartikeun Master Surface Plate Technician salaku jalma anu parantos réngsé magang sareng gaduh langkung ti sapuluh taun pangalaman tambahan dina kalibrasi sareng Perbaikan Plat Permukaan.Kami di Dimensional Gauge gaduh tilu Teknisi Master dina staf sareng langkung ti 60 taun pangalaman digabungkeun.Salah sahiji Teknisi Master kami sayogi sepanjang waktos pikeun ngadukung sareng bimbingan nalika aya kaayaan susah.Kabéh teknisi urang gaduh pangalaman dina calibrations plat permukaan sadaya ukuran, ti leutik nepi ka kacida gedéna, kaayaan lingkungan varying, industri béda, sarta dina masalah maké utama.

Fed Specs gaduh sarat finish husus tina 16 ka 64 Rata-rata Arithmetic Roughness (AA).Urang resep finish dina rentang 30-35 AA.Aya cukup roughness pikeun mastikeun bagian sarta gages gerak mulus tur teu nempel atawa wring kana piring permukaan.

Nalika urang ngalereskeun urang mariksa piring pikeun ningkatna ditangtoskeun jeung levelness.Urang ngagunakeun métode lapping garing, tapi dina kasus maké ekstrim merlukeun panyabutan granit badag, urang baseuh kuir.Technicians kami ngabersihan up sanggeus sorangan, aranjeunna teleb, gancang jeung tepat.Éta penting sabab biaya jasa plat granit kaasup downtime anjeun sarta produksi leungit.A perbaikan kompeten nyaeta Cangkuang pentingna, jeung anjeun pernah kedah milih kontraktor on harga atawa genah.Sababaraha karya kalibrasi meryogikeun individu anu dilatih pisan.Simkuring gaduh éta.

Laporan Calibration Final

Pikeun unggal perbaikan plat permukaan jeung calibration, kami nyadiakeun laporan profésional lengkep.Laporan kami ngandung sajumlah ageung inpormasi kritis sareng penting.Spésifikasi Fed.merlukeun lolobana informasi kami disadiakeun.Teu kaasup anu aya dina standar kualitas anu sanés sapertos ISO / IEC-17025, Fed minimum.Spésifikasi pikeun laporan nyaéta:

  1. Ukuran dina Ft.(X' x X')
  1. Warna
  2. Gaya (Nunjukkeun kana henteu aya gantungan jepitan atanapi dua atanapi opat gantungan)
  3. Diperkirakeun Modulus élastisitas
  4. Rata-rata Toleransi Plane (Ditangtukeun ku Kelas / Ukuran)
  5. Ulang bacaan Tolerance (Ditangtukeun ku panjang diagonal dina inci)
  6. Mean Plane sakumaha kapanggih
  7. Maksudna Plane sakumaha kénca
  8. Ngulang bacaan sakumaha kapanggih
  9. Malikan deui bacaan sakumaha kénca
  10. Delta T (Diferensial suhu antara permukaan luhur sareng handap)

Upami teknisi kedah ngalaksanakeun lapping atanapi perbaikan kana piring permukaan, maka sertipikat kalibrasi disarengan ku plot topographical atanapi isometric pikeun ngabuktikeun perbaikan anu sah.

A Kecap Ngeunaan Akréditasi ISO / IEC-17025 sareng laboratorium anu gaduhna

Ngan kusabab lab a boga akreditasi dina calibration plat permukaan teu merta hartosna maranéhna terang naon maranéhna ngalakukeun loba kirang ngalakonan eta leres!Sanes teu merta imply lab bisa ngalereskeun.Badan akreditasi henteu ngabédakeun antara verifikasi atanapi kalibrasi (perbaikan).And Kuring nyaho salah sahiji, meureun2badan akreditasi anu wilLdasiApita sabudeureun anjing kuring lamun kuring mayar aranjeunna cukup duit!Ieu fakta hanjelu.Kuring parantos ningali laboratorium nampi akreditasi ku ngan ukur ngalaksanakeun salah sahiji tina tilu tés anu diperyogikeun.Sumawona, kuring parantos ningali laboratorium nampi akreditasi kalayan kateupastian anu teu realistis sareng akreditasi tanpa bukti atanapi demonstrasi kumaha ngitung nilaina.Eta kabeh hanjakal.

Penjumlahan

Anjeun teu bisa underestimate peran pelat granit precision.Rujukan datar anu disayogikeun ku pelat granit mangrupikeun pondasi pikeun anjeun ngadamel pangukuran anu sanés.

Anjeun tiasa nganggo alat ukur anu paling modern, paling akurat sareng paling serbaguna.Nanging, pangukuran anu akurat hésé dipastikeun upami permukaan rujukan henteu datar.Hiji waktu, kuring boga calon palanggan ngomong ka kuring "muhun éta ngan batu!"Tanggapan kuring, "Muhun, anjeun leres, sareng anjeun pasti moal tiasa menerkeun yén para ahli sumping pikeun ngajaga piring permukaan anjeun."

Harga henteu janten alesan anu saé pikeun milih kontraktor pelat permukaan.Pembeli, akuntan sareng sajumlah insinyur kualitas anu ngaganggu henteu salawasna ngartos yén ngasertipikasi deui pelat granit henteu sapertos sertipikasi ulang mikrométer, caliper atanapi DMM.

Sababaraha instrumen merlukeun kaahlian, lain harga low.Saatos nyarios kitu, ongkos kami pisan lumrah.Utamana pikeun gaduh kayakinan yén urang ngalaksanakeun pagawéan kalayan leres.Urang balik ogé saluareun ISO-17025 jeung syarat spésifikasi Federal dina nilai ditambahkeun.

21. Naha Anjeun Kudu Calibrate Lempeng Surface Anjeun

Pelat permukaan mangrupikeun pondasi pikeun seueur pangukuran diménsi, sareng leres-leres miara piring permukaan anjeun diperyogikeun pikeun mastikeun akurasi pangukuran.

Granit mangrupikeun bahan anu pang populerna anu dianggo pikeun pelat permukaan kusabab ciri fisik anu idéal, sapertos karasa permukaan sareng sensitipitas rendah kana turunna suhu.Sanajan kitu, kalawan terus pamakéan pelat permukaan ulah ngalaman maké.

Flatness sareng kabisaulangan duanana mangrupikeun aspék kritis pikeun nangtoskeun naha piring nyayogikeun permukaan anu tepat pikeun pangukuran anu akurat.The tolerances pikeun duanana aspék ditetepkeun dina spésifikasi Féderal GGG-P-463C, DIN, GB, JJS... Flatness nyaéta ukuran jarak antara titik pangluhurna (pesawat hateup) jeung titik panghandapna (pesawat dasar) dina. piring.Repeatability nangtukeun lamun hiji ukuran dicokot tina hiji wewengkon bisa diulang sakuliah sakabéh piring dina kasabaran dinyatakeun.Ieu mastikeun yén henteu aya puncak atanapi lebak dina piring.Upami bacaan henteu aya dina pedoman anu dinyatakeun, maka resurfacing tiasa diperyogikeun pikeun nyangking pangukuran deui kana spésifikasi.

Calibration plat permukaan rutin diperlukeun pikeun mastikeun flatness na repeatability kana waktu.Grup pangukuran presisi di Cross nyaéta akreditasi ISO 17025 pikeun kalibrasi permukaan datar sareng kaulangan.Kami nganggo Sistem Sertifikasi Plat Permukaan Mahr anu nampilkeun:

  • Analisis Moody sareng Profil,
  • Plot Isometrik atanapi Numerik,
  • Sababaraha Run Rata-rata, jeung
  • Grading Otomatis Numutkeun Standar Industri.

Modél Dibantuan Komputer Mahr nangtukeun sagala simpangan sudut atanapi linier tina tingkat mutlak, sareng cocog pisan pikeun profil lempeng permukaan anu akurat pisan.

Intervals antara calibrations bakal rupa-rupa gumantung kana frékuénsi pamakéan, kaayaan lingkungan dimana piring lokasina, sarta sarat kualitas husus pausahaan anjeun.Ngajaga lempeng permukaan anjeun leres tiasa ngamungkinkeun interval anu langkung panjang antara unggal kalibrasi, ngabantosan anjeun ngahindarkeun biaya tambahan pikeun ngulang deui, sareng anu paling penting mastikeun pangukuran anu anjeun pikahoyong dina piring akurat-gancang.Sanajan pelat permukaan némbongan mantap, aranjeunna instrumen precision sarta kudu diolah saperti kitu.Ieu sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun ngeunaan perawatan pelat permukaan anjeun:

  • Tetep piring bersih, sarta lamun mungkin nutupan eta lamun teu dipake
  • Euweuh nu kudu disimpen dina piring lian ti gages atawa potongan pikeun diukur.
  • Entong nganggo tempat anu sami dina piring unggal waktos.
  • Mun mungkin, muterkeun piring périodik.
  • Hormat wates beban piring anjeun
22. Precision granit Base Bisa Ngaronjatkeun Performance Alat Mesin

Precision Granit Base Bisa Ngaronjatkeun Performance Alat Mesin

 

Sarat terus ningkat dina rékayasa mékanis sacara umum sareng dina konstruksi alat mesin khususna.Ngahontal katepatan maksimal sareng nilai kinerja tanpa ningkatkeun biaya mangrupikeun tantangan anu tetep pikeun bersaing.Ranjang alat mesin mangrupikeun faktor anu penting di dieu.Ku alatan éta, beuki loba pabrik alat mesin anu ngandelkeun granit.Kusabab parameter fisikna, éta nawiskeun kaunggulan anu jelas anu henteu tiasa dihontal ku baja atanapi beton polimér.

Granit nyaéta anu disebut batu jero vulkanik sareng gaduh struktur anu padet sareng homogen kalayan koefisien ékspansi anu rendah, konduktivitas termal anu rendah sareng damping geter anu luhur.

Di handap ieu anjeun bakal mendakan naha pendapat umum yén granit utamina ngan ukur cocog salaku basa mesin pikeun mesin pangukur koordinat luhur-luhurna parantos lami luntur sareng naha bahan alami ieu salaku dasar alat mesin mangrupikeun alternatif anu nguntungkeun pikeun baja atanapi tuang beusi bahkan pikeun anu luhur. -alat mesin precision.

Kami tiasa ngadamel komponén granit pikeun gerak dinamis, komponén granit pikeun motor linier, komponén granit pikeun ndt, komponén granit pikeun xray, komponén granit pikeun cmm, komponén granit pikeun cnc, precision granit pikeun laser, komponén granit pikeun aerospace, komponén granit pikeun tahapan precision. ...

Niley Tambihan Tinggi Tanpa Biaya Tambahan
Ngaronjatna pamakéan granit dina rékayasa mékanis teu jadi loba alatan kanaékan masif dina harga baja.Sabalikna, éta kusabab nilai tambihan pikeun alat mesin anu dihontal ku ranjang mesin anu didamel tina granit tiasa sakedik atanapi henteu aya biaya tambahan.Ieu dibuktikeun ku babandingan ongkos pabrik alat mesin well-dipikawanoh di Jerman sarta Éropa.

The gain considerable dina stabilitas termodinamika, Geter damping sarta precision jangka panjang mungkin ku granit teu bisa dihontal ku beusi tuang atawa ranjang baja, atawa ngan dina ongkos rélatif tinggi.Contona, kasalahan termal bisa akun nepi ka 75% tina total kasalahan mesin a, kalawan santunan mindeng diusahakeun ku software - kalawan sukses sedeng.Kusabab konduktivitas termal anu rendah, granit mangrupikeun yayasan anu langkung saé pikeun akurasi jangka panjang.

Kalayan kasabaran 1 μm, granit gampang minuhan sarat flatness nurutkeun DIN 876 pikeun gelar akurasi 00. Kalawan nilai 6 dina skala karasa 1 nepi ka 10, éta pisan teuas, sarta kalawan beurat husus miboga 2.8g. /cm³ ampir ngahontal nilai aluminium.Ieu ogé nyababkeun kaunggulan tambahan sapertos ongkos feed anu langkung luhur, akselerasi sumbu anu langkung luhur sareng perpanjangan umur alat pikeun motong alat mesin.Ku kituna, parobahan tina ranjang matak ka ranjang mesin granit ngalir alat mesin sual kana kelas tinggi-tungtung dina hal precision jeung kinerja - tanpa biaya tambahan.

Ningkatkeun tapak suku ékologis granit urang
Kontras sareng bahan sapertos baja atanapi beusi tuang, batu alam henteu kedah diproduksi kalayan énergi anu ageung sareng nganggo aditif.Ngan jumlah énergi anu kawilang leutik anu diperyogikeun pikeun ngagali sareng perawatan permukaan.Ieu nyababkeun tapak suku ékologis anu unggul, anu bahkan dina ahir kahirupan mesin ngaleuwihan tina baja salaku bahan.Ranjang granit tiasa janten dasar pikeun mesin énggal atanapi tiasa dianggo pikeun tujuan anu béda-béda sapertos ngarecah pikeun pangwangunan jalan.

Atawa teu aya kakurangan sumberdaya pikeun granit.Ieu batu jero dibentuk tina magma dina kulit bumi.Geus 'matured' salila jutaan taun sarta sadia dina jumlah anu kacida gedéna salaku sumberdaya alam di ampir sakabéh buana, kaasup sakuliah Éropa.

kacindekan: The sababaraha kaunggulan demonstrable of granit dibandingkeun baja atawa beusi tuang menerkeun ngaronjatna kahayang insinyur mékanis ngagunakeun bahan alam ieu salaku yayasan pikeun-precision tinggi,-kinerja tinggi parabot mesin.Inpormasi anu lengkep ngeunaan sipat granit, anu nguntungkeun pikeun alat mesin sareng rékayasa mékanis, tiasa dipendakan dina tulisan salajengna ieu.

23. Naon hartina "Ukur Ulang"?Teu sarua jeung datar?

Pangukuran ulangan nyaéta pangukuran daérah datar lokal.Spésifikasi Pangukuran Ulang nyatakeun yén pangukuran anu dicandak di mana waé dina permukaan piring bakal diulang dina kasabaran anu dinyatakeun.Ngadalikeun flatness wewengkon lokal tighter ti flatness sakabéh ngajamin parobahan bertahap dina profil flatness permukaan sahingga ngaminimalkeun kasalahan lokal.

Kaseueuran pabrik, kalebet merek impor, patuh kana Spésifikasi Féderal ngeunaan kasabaran flatness sadayana tapi seueur anu teu malire pangukuran ulangan.Seueur pelat nilai rendah atanapi anggaran anu sayogi di pasar ayeuna moal ngajamin pangukuran ulangan.Produsén anu henteu ngajamin pangukuran ulangan TIDAK ngahasilkeun pelat anu nyumponan sarat ASME B89.3.7-2013 atanapi Spésifikasi Federal GGG-P-463c, atanapi DIN 876, GB, JJS...

24. Mana nu leuwih penting: flatness atawa ulang pangukuran?

Duanana penting pikeun mastikeun permukaan anu presisi pikeun pangukuran anu akurat.Spésifikasi datar waé henteu cekap pikeun ngajamin akurasi pangukuran.Sabagé conto, pelat permukaan 36 X 48 Inspection Grade A, anu nyumponan HANYA spésifikasi flatness of .000300 ". Upami potongan anu dipariksa ngahubungkeun sababaraha puncak, sareng gage anu dianggo aya dina tempat anu handap, kasalahan pangukuran tiasa. janten toleransi pinuh di hiji wewengkon, 000300"!Sabenerna, bisa jadi leuwih luhur lamun gage keur istirahat dina lamping hiji condong.

Kasalahan .000600 "-.000800" mungkin, gumantung kana severity lamping, sarta panjang leungeun tina gage dipaké.Mun plat ieu miboga spésifikasi Ulang Ukur .000050 "FIR lajeng kasalahan pangukuran bakal kirang ti .000050" paduli dimana pangukuran dicokot dina piring.masalah sejen, nu biasana timbul nalika hiji teknisi untrained nyoba a resurface piring dina situs, nyaéta pamakéan ulang pangukuran nyalira pikeun sertipikat piring.

Instrumén anu digunakeun pikeun pariksa kabisaulangan TEU dirancang pikeun mariksa kerataan sakabéh.Lamun disetel ka enol dina beungeut sampurna melengkung, aranjeunna bakal neruskeun maca enol, naha éta beungeut téh sampurna datar atawa sampurna kerung atawa gilig 1/2 "! Aranjeunna saukur pariksa uniformity tina beungeut cai, teu flatness nu. Ngan piring nu meets duanana spésifikasi flatness AND spésifikasi pangukuran ulang sabenerna meets sarat tina ASME B89.3.7-2013 atanapi spésifikasi Federal GGG-P-463c.

Tanya kami ngeunaan atanapi spésifikasi flatness sareng janji pangukuran ulang ku nelepon +86 19969991659 atanapi emailing INFO@ZHHIMG.COM

25. Dupi tolerances flatness tighter ti Laboratorium Kelas AA (Kelas 00) bisa kahontal?

Leres, tapi aranjeunna ngan ukur tiasa dijamin pikeun gradién suhu nangtung khusus.Balukar tina ékspansi termal dina piring bisa gampang ngabalukarkeun parobahan akurasi leuwih gede dibandingkeun kasabaran lamun aya parobahan dina gradién.Dina sababaraha kasus, lamun kasabaran cukup ketang, panas diserep tina cahaya overhead bisa ngabalukarkeun cukup parobahan gradién dina sababaraha jam.

Granit ngabogaan koefisien ékspansi termal ngeunaan .0000035 inci per inci per 1 °F.Salaku conto: A 36 "x 48" x 8 "plat permukaan boga akurasi .000075" (1/2 tina Kelas AA) dina gradién 0 ° F, luhureun jeung handap suhu anu sarua.Lamun luhureun piring warms nepi ka titik dimana éta 1 ° F warmer ti handap, akurasi bakal robah jadi .000275 "convex! Ku alatan éta, mesen piring kalawan kasabaran tighter ti Laboratorium Kelas AA ngan kudu dianggap lamun. aya kontrol iklim anu nyukupan.

26. Kumaha kedah pelat permukaan kuring dirojong?Naha éta kedah tingkat?

A plat permukaan kudu didukung dina 3 titik, ideally lokasina 20% tina panjangna di ti tungtung piring.Dua rojongan kudu lokasina 20% tina lebar dina ti sisi panjang, sarta rojongan sésana kudu dipuseurkeun.Ngan 3 titik bisa beristirahat solidly on nanaon tapi permukaan precision.

Piring kedah dirojong dina titik ieu salami produksi, sareng éta kedah dirojong ngan ukur dina tilu titik ieu nalika dianggo.Nyobian ngadukung pelat dina langkung ti tilu titik bakal nyababkeun pelat nampi dukunganna tina sababaraha kombinasi tilu titik, anu henteu sami 3 titik dimana éta dirojong nalika produksi.Ieu bakal ngawanohkeun kasalahan salaku piring deflects akur jeung susunan rojongan anyar.Sadaya stan baja zhhimg gaduh balok pangrojong anu dirancang pikeun ngajajar sareng titik dukungan anu leres.

Upami pelat dirojong leres, leveling anu tepat ngan ukur diperyogikeun upami aplikasi anjeun nyauran éta.Leveling teu perlu pikeun ngajaga akurasi plat didukung leres.

27. Naha granit?Éta hadé ti baja atawa beusi tuang pikeun surfaces precision?

Naha Pilih Granit pikeunDasar MesinjeungKomponén Metrologi?

Jawabanna nyaéta 'enya' pikeun ampir unggal aplikasi.Kaunggulan tina granit ngawengku: Taya karat atawa korosi, ampir kebal kana warping, teu compensating punuk nalika nicked, umur maké leuwih panjang, aksi smoother, precision gede, ampir non-magnét, low ko-efisien ékspansi termal, sarta biaya pangropéa low.

Granit mangrupakeun jenis batu beku quarried pikeun kakuatan ekstrim na, dénsitas, durability, sarta lalawanan ka korosi.Tapi granit ogé serbaguna - éta henteu ngan pikeun kuadrat sareng sagi opat!Nyatana, Starrett Tru-Stone yakin tiasa dianggo sareng komponén granit anu direkayasa dina bentuk, sudut, sareng kurva sadaya variasi sacara rutin-kalayan hasil anu saé.

Ngaliwatan kaayaan ngolah seni urang, surfaces cut tiasa exceptionally datar.Kualitas ieu ngajantenkeun granit bahan idéal pikeun nyiptakeun dasar mesin ukuran khusus sareng desain khusus sareng komponén metrologi.Granit nyaéta:

bisa dimesinkeun
persis datar lamun motong sarta réngsé
tahan karat
awet
awét
Komponén granit ogé gampang pikeun ngabersihan.Nalika nyieun desain custom, pastikeun pikeun milih granit pikeun kauntungan unggul na.

STANDAR/ APLIKASI maké luhur
The granit garapan ku ZhongHui pikeun produk plat permukaan baku urang boga eusi quartz tinggi, nu nyadiakeun résistansi gede mun maké jeung karuksakan.Warna Superior Hideung sareng Kristal Pink kami gaduh tingkat nyerep cai anu rendah, ngaminimalkeun kamungkinan karat presisi anjeun nalika nyetél dina piring.Warna granit anu ditawarkeun ku ZhongHui nyababkeun kirang sorotan, anu hartosna kirang panon pikeun jalma anu nganggo piring.Kami geus milih jenis granit urang bari tempo ékspansi termal dina usaha tetep aspék ieu minimal.

APLIKASI ADAT
Nalika aplikasi Anjeun nelepon pikeun piring kalayan wangun custom, inserts threaded, slot atanapi machining séjén, Anjeun bakal hoyong milih bahan kawas Hideung Diabase.Bahan alami ieu nawiskeun kaku anu unggul, dampening geter anu saé, sareng kamampuan mesin anu ningkat.

28. Tiasa pelat permukaan granit jadi relapped on-situs?

Sumuhun, upami aranjeunna henteu teuing parah dipaké.Setelan pabrik sareng alat-alat kami ngamungkinkeun kaayaan anu paling optimal pikeun kalibrasi pelat anu leres sareng damel ulang upami diperyogikeun.Sacara umum, lamun piring aya dina .001 "tina kasabaran diperlukeun, éta bisa resurfaced on-situs. Lamun piring anu dipaké pikeun titik dimana éta leuwih ti .001" kaluar tina kasabaran, atawa lamun geus parah diadu atawa nicked, mangka bakal perlu dikirim ka pabrik pikeun grinding saméméh relapping.

Perhatian hébat kedah dilaksanakeun dina milih kalibrasi sareng teknisi resurfacing dina situs.Kami pangjurung anjeun pikeun ati-ati dina milih jasa kalibrasi anjeun.Nyuhunkeun akreditasi sareng pariksa alat anu bakal dianggo ku teknisi gaduh kalibrasi anu tiasa dilacak Inspeksi Nasional.Peryogi mangtaun-taun pikeun diajar kumaha leres-leres kuir granit precision.

ZhongHui nyayogikeun gancang-gancang pikeun kalibrasi anu dilakukeun di pabrik urang.Kirimkeun piring anjeun pikeun kalibrasi upami mungkin.Kualitas sareng reputasi anjeun gumantung kana katepatan alat ukur anjeun kalebet piring permukaan!

29. Naha pelat hideung leuwih ipis batan pelat granit nu ukuranana sarua?

piring permukaan hideung urang boga dénsitas nyata luhur sarta nepi ka tilu kali sakumaha kaku.Ku alatan éta, piring dijieunna tina hideung teu kudu jadi kandel salaku piring granit tina ukuran anu sarua pikeun mibanda daya tahan sarua atawa leuwih gede pikeun deflection.Ngurangan ketebalan hartosna kirang beurat sareng nurunkeun biaya pengiriman.

Awas batur anu ngagunakeun granit hideung kualitas handap dina ketebalan sarua.Sakumaha didadarkeun di luhur, sipat granit, kawas kai atawa logam, rupa-rupa ku bahan jeung warna, sarta teu hiji prediktor akurat stiffness, karasa, atawa lalawanan maké.Nyatana, seueur jinis granit hideung sareng diabase lemes pisan sareng henteu cocog pikeun aplikasi plat permukaan.

30. Dupi paralel granit kuring, pelat sudut, jeung master kuadrat bisa reworked dina situs?

No. Alat-alat husus jeung latihan diperlukeun pikeun rework item ieu merlukeun aranjeunna balik ka pabrik pikeun calibration na rework.

31. Tiasa ZhongHui calibrate na resurface sudut keramik abdi atanapi paralel?

Sumuhun.Keramik sareng granit gaduh ciri anu sami, sareng metode anu dianggo pikeun calibrate sareng kuir granit tiasa dianggo sareng barang keramik ogé.Keramik langkung hese dipangkuan tibatan granit, nyababkeun biaya anu langkung luhur.

32. Naha piring sareng sisipan baja tiasa didamel deui?

Sumuhun, disadiakeun yén inserts recessed handap beungeut cai.Mun inserts baja anu siram jeung, atawa luhureun pesawat permukaan, maranéhna kudu titik-nyanghareup ka handap saméméh piring bisa lapped.Upami diperyogikeun, urang tiasa nyayogikeun jasa éta.

33. Abdi peryogi titik fastening on plat permukaan kuring.Tiasa threaded liang ditambahkeun kana plat permukaan?

Sumuhun.inserts baja jeung thread dipikahoyong (Inggris atawa métrik) bisa epoxy kabeungkeut kana piring di lokasi nu dipikahoyong.ZhongHui ngagunakeun mesin CNC pikeun nyadiakeun lokasi sisipan tightest dina +/- 0,005 ".Pikeun inserts kirang kritis, kasabaran lokasi kami pikeun inserts threaded ± 060 ". Pilihan séjén kaasup baja T-Bar jeung slot dovetail machined langsung kana granit nu.

34. Teu aya bahaya narik inserts epoxied kaluar tina piring?

Inserts anu leres kabeungkeut ngagunakeun epoxy kakuatan tinggi na workmanship alus bakal tahan loba gaya torsional jeung geser.Dina tés panganyarna, ngagunakeun 3/8 "-16 inserts threaded, hiji laboratorium nguji bebas ngukur gaya diperlukeun pikeun narik hiji sisipan epoxy-kabeungkeut tina plat permukaan. Sapuluh pelat diuji. Tina sapuluh ieu, dina salapan kasus, nu granit bengkah munggaran. Beban rata-rata dina titik gagal éta 10.020 lbs.. pikeun granit abu sarta 12.310.. pikeun hideung.. Dina kasus tunggal dimana hiji sisipan ditarik bébas tina piring, beban dina titik gagalna 12.990 lbs. Lamun sapotong karya ngabentuk sasak sakuliah sisipan jeung torsi ekstrim diterapkeun, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngahasilkeun kakuatan cukup keur narekahan granit.Sawaréh alesan ieu, ZhongHui méré tungtunan pikeun torsi aman maksimum nu bisa dilarapkeun dina sisipan kabeungkeut epoxy. : https://www.zhhimg.com/standard-thread-inserts-product/

35. Upami pelat permukaan granit atanapi aksésori pamariksaan kuring parah dianggo atanapi diadu, naha éta tiasa disimpen?Naha ZhongHui bakal ngalereskeun mérek piring naon waé?

Sumuhun, tapi ngan di pabrik urang.Di pabrik urang, urang tiasa mulangkeun ampir sagala piring kana kaayaan 'kawas-anyar', biasana kirang ti satengah biaya ngaganti eta.Sisi anu ruksak tiasa ditambal sacara kosmetik, alur anu jero, nicks, sareng liang tiasa digiling, sareng dukungan anu napel tiasa diganti.Sajaba ti éta, urang bisa ngaropea plat Anjeun pikeun ngaronjatkeun versatility na ku nambahkeun inserts baja padet atawa threaded sarta motong slot atawa biwir clamping, per spésifikasi Anjeun.

36. Naha Milih Granit?

Naha Pilih Granit?
Granit mangrupikeun jinis batu beku anu kabentuk di Bumi jutaan taun ka tukang.Komposisi batuan beku ngandung seueur mineral sapertos kuarsa anu keras pisan sareng tahan ngagem.Salian karasa jeung ngagem lalawanan granit boga kira satengah koefisien ékspansi salaku beusi tuang.Kusabab beurat volumetrikna kira-kira sapertilu tina beusi tuang, granit langkung gampang digerakkeun.

Pikeun basa mesin sareng komponén métrologi, granit hideung mangrupikeun warna anu paling sering dianggo.granit hideung boga persentase luhur quartz ti kelir séjén sarta, ku kituna, nu hardest maké.

Granit téh ongkos-éféktif, sarta surfaces cut tiasa exceptionally datar.Henteu ngan bisa leungeun lapped pikeun ngahontal extremes of akurasi, tapi ulang udar bisa dipigawé tanpa mindahkeun piring atawa méja kaluar-situs.Ieu sagemblengna operasi lapping leungeun jeung umumna waragad loba kurang ti ulang udar alternatif beusi tuang.

Kualitas ieu ngajantenkeun granit bahan idéal pikeun nyiptakeun dasar mesin ukuran khusus sareng desain khusus sareng komponén metrologi sapertosplat permukaan granit.

ZhongHui ngahasilkeun produk granit bespoke anu didamel pikeun ngadukung syarat pangukuran khusus.Item bespoke ieu beda-beda tiedges lempeng totri kuadrat.Kusabab sifat serbaguna tina granit, étakomponénbisa dihasilkeun dina sagala ukuran diperlukeun;aranjeunna teuas maké jeung lila-langgeng.

37. Sajarah sarta Kauntungannana Granit Surface Plate

Kaunggulan tina Granit Surface Plate
Pentingna ngukur dina permukaan anu rata didirikan ku panemu Inggris Henry Maudsley dina 1800s.Salaku innovator alat mesin, anjeunna nangtukeun yén produksi konsisten bagian merlukeun permukaan padet pikeun pangukuran dipercaya.

Révolusi industri nyiptakeun paménta pikeun ngukur permukaan, ku kituna perusahaan rékayasa Crown Windley nyiptakeun standar manufaktur.Standar pikeun pelat permukaan munggaran diatur ku Crown dina 1904 ngagunakeun logam.Nalika paménta sareng biaya logam ningkat, bahan alternatif pikeun permukaan ukur ditalungtik.

Di Amérika, panyipta monumen Wallace Herman netepkeun yén granit hideung mangrupikeun alternatif bahan pelat permukaan anu saé pikeun logam.Kusabab granit non-magnét sareng henteu karat, éta pas janten permukaan ukur anu dipikaresep.

Plat permukaan granit mangrupikeun investasi penting pikeun laboratorium sareng fasilitas uji.A plat permukaan granit 600 x 600 mm bisa dipasang dina stand rojongan.The stand nyadiakeun jangkungna bisa dipake 34 "(0.86m) kalawan lima titik adjustable pikeun leveling.

Pikeun hasil pangukuran anu tiasa dipercaya sareng konsisten, piring permukaan granit penting pisan.Kusabab permukaanna mangrupikeun pesawat anu mulus sareng stabil, éta ngamungkinkeun alat pikeun dimanipulasi sacara saksama.

Kaunggulan utama pelat permukaan granit nyaéta:

• Non-reflective
• Tahan ka kimia jeung korosi
• Low koefisien ékspansi dibandingkeun jeung beusi karanjang jadi kirang kapangaruhan ku parobahan suhu
• Alami kaku jeung teuas-ngagem
• The pesawat tina beungeut cai teu kapangaruhan lamun scratched
• Moal keyeng
• Non-magnét
• Gampang pikeun ngabersihan jeung mertahankeun
• Calibration na resurfacing bisa dipigawé onsite
• Cocog jeung pangeboran pikeun inserts rojongan threaded
• damping Geter High

38. Naha Calibrate Granit Surface Plate?

Pikeun seueur toko, kamar pamariksaan sareng laboratorium, piring permukaan granit precision diandelkeun salaku dasar pikeun pangukuran anu akurat.Kusabab unggal pangukuran linier gumantung kana permukaan rujukan akurat ti mana diménsi ahir dicokot, pelat permukaan nyadiakeun pesawat rujukan pangalusna pikeun inspeksi karya jeung perenah saméméh machining.Éta ogé dasar idéal pikeun ngukur jangkungna sareng permukaan gaging.Salajengna, tingkat luhur flatness, stabilitas, kualitas sakabéh jeung workmanship ngajadikeun eta pilihan alus keur ningkatna canggih mékanis, éléktronik jeung sistem gaging optik.Pikeun salah sahiji prosés pangukuran ieu, penting pikeun ngajaga piring permukaan dikalibrasi.

Ulang Pangukuran sareng Flatness
Duanana flatness sareng pangukuran ulangan penting pikeun mastikeun permukaan anu presisi.Flatness bisa dianggap salaku sakabeh titik dina beungeut cai anu dikandung dina dua planes paralel, pesawat base jeung pesawat hateup.Pangukuran jarak antara pesawat nyaéta rata-rata permukaan.Ukuran flatness ieu ilaharna mawa toleransi sarta bisa ngawengku designation kelas.

The tolerances flatness pikeun tilu sasmita baku diartikeun dina spésifikasi féderal sakumaha ditangtukeun ku rumus handap:
Kelas Laboratorium AA = (40 + diagonal² / 25) x 0,000001 inci (sapihak)
Inspeksi Kelas A = Laboratorium Kelas AA x 2
Ruang Alat Kelas B = Laboratorium Kelas AA x 4

Salian flatness, repeatability kudu ensured.Pangukuran ulangan nyaéta pangukuran daérah datar lokal.Éta mangrupikeun pangukuran anu dicandak di mana waé dina permukaan piring anu bakal diulang dina kasabaran anu dinyatakeun.Ngadalikeun flatness wewengkon lokal ka toleransi tighter ti flatness sakabéh ngajamin parobahan bertahap dina profil flatness permukaan, kukituna ngaminimalkeun kasalahan lokal.

Pikeun mastikeun pelat permukaan nyumponan spésifikasi rata-rata sareng pangukuran ulang, produsén pelat permukaan granit kedah nganggo spésifikasi Federal GGG-P-463c salaku dasar spésifikasina.Standar ieu alamat akurasi pangukuran ulang, sipat bahan tina granit plat permukaan, finish permukaan, lokasi titik rojongan, stiffness, métode ditarima tina inspeksi sarta pamasangan inserts threaded.

Saméméh piring permukaan geus dipaké saluareun spésifikasi pikeun flatness sakabéh, éta bakal némbongkeun tulisan dipaké atawa wavy.Pamariksaan bulanan pikeun kasalahan pangukuran ulangan nganggo gauge bacaan ulangan bakal ngaidentipikasi bintik ngagem.Gage bacaan ulang mangrupikeun alat-alat presisi anu ngadeteksi kasalahan lokal sareng tiasa ditampilkeun dina amplifier éléktronik anu ngagedekeun luhur.

Mariksa Akurasi Plat
Ku nuturkeun sababaraha tungtunan saderhana, investasi dina piring permukaan granit kedah salami mangtaun-taun.Gumantung kana pamakean piring, lingkungan toko sareng akurasi anu dibutuhkeun, frékuénsi mariksa akurasi piring permukaan rupa-rupa.Aturan umum nyaéta pikeun piring énggal nampi kalibrasi ulang pinuh dina sataun saatos mésér.Upami piring sering dianggo, disarankeun pikeun pondokkeun interval ieu ka genep bulan.

Saméméh piring permukaan geus dipaké saluareun spésifikasi pikeun flatness sakabéh, éta bakal némbongkeun tulisan dipaké atawa wavy.Pamariksaan bulanan pikeun kasalahan pangukuran ulangan nganggo gauge bacaan ulangan bakal ngaidentipikasi bintik ngagem.Gage bacaan ulang mangrupikeun alat-alat presisi anu ngadeteksi kasalahan lokal sareng tiasa ditampilkeun dina amplifier éléktronik anu ngagedekeun luhur.

Program pamariksaan anu épéktip kedah kalebet pamariksaan rutin sareng autocollimator, nyayogikeun kalibrasi saleresna rata-rata sadayana anu tiasa dilacak ka National Institute of Standards and Technology (NIST).Kalibrasi komprehensif ku produsén atanapi perusahaan mandiri diperyogikeun ti waktos ka waktos.

Variasi Antara Calibrations
Dina sababaraha kasus, aya variasi antara calibrations plat permukaan.Kadang-kadang faktor sapertos parobahan permukaan akibat tina ngagem, pamakean alat pamariksaan anu salah atanapi pamakean alat anu henteu kalibrasi tiasa nyababkeun variasi ieu.Dua faktor anu paling umum, nyaéta suhu sareng dukungan.

Salah sahiji variabel anu paling penting nyaéta suhu.Salaku conto, permukaanna tiasa dikumbah nganggo larutan panas atanapi tiis sateuacan kalibrasi sareng henteu kéngingkeun waktos anu cekap pikeun normalisasi.Anu ngabalukarkeun parobahan suhu anu sanés kalebet draf hawa tiis atanapi panas, sinar panonpoé langsung, cahaya overhead atanapi sumber panas radiasi sanés dina permukaan piring.

Aya ogé tiasa variasi dina gradién suhu nangtung antara usum tiris jeung usum panas.Dina sababaraha kasus, piring teu diwenangkeun waktu cukup pikeun normalize sanggeus kiriman.Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun ngarekam hawa gradién nangtung dina waktu calibration dipigawé.

Panyabab umum sanésna pikeun variasi kalibrasi nyaéta pelat anu teu leres dirojong.A plat permukaan kudu dirojong dina tilu titik, ideally lokasina 20% tina panjangna dina ti tungtung piring.Dua rojongan kudu lokasina 20% tina lebar dina ti sisi panjang, sarta rojongan sésana kudu dipuseurkeun.

Ngan tilu titik bisa beristirahat solidly on nanaon tapi permukaan precision.Nyobian ngadukung pelat dina langkung ti tilu titik bakal nyababkeun pelat nampi dukunganna tina sababaraha kombinasi tilu titik, anu henteu bakal sami sareng tilu titik dimana éta dirojong nalika produksi.Ieu bakal ngawanohkeun kasalahan salaku piring deflects akur jeung susunan rojongan anyar.Pertimbangkeun ngagunakeun stan baja sareng balok pangrojong anu dirancang pikeun ngajajar sareng titik dukungan anu pas.Nangtung pikeun tujuan ieu umumna aya ti produsén plat permukaan.

Upami pelat dirojong leres, leveling anu tepat ngan ukur diperyogikeun upami hiji aplikasi netepkeunana.Leveling teu perlu pikeun ngajaga akurasi plat didukung leres.

Kadé ngajaga piring beresih.Lebu abrasive di udara biasana mangrupikeun sumber anu paling ageung pikeun ngagem sareng cimata dina piring, sabab condong napel dina workpieces sareng permukaan kontak gages.Panutup piring pikeun ngajaga tina lebu sareng karusakan.Umur pakean tiasa diperpanjang ku nutupan piring nalika henteu dianggo.

Manjangkeun Kahirupan Lempeng
Nuturkeun sababaraha tungtunan bakal ngurangan maké dina piring permukaan granit sarta pamustunganana, manjangkeun umur na.

Kahiji, penting pikeun ngajaga piring beresih.Lebu abrasive di udara biasana mangrupikeun sumber anu paling ageung pikeun ngagem sareng cimata dina piring, sabab condong napel dina workpieces sareng permukaan kontak gages.

Éta ogé penting pikeun nutupan piring pikeun ngajaga tina lebu sareng karusakan.Umur pakean tiasa diperpanjang ku nutupan piring nalika henteu dianggo.

Puterkeun piring périodik supados daérah tunggal henteu nampi panggunaan anu kaleuleuwihan.Ogé, disarankeun pikeun ngagentos bantalan kontak baja dina gaging sareng bantalan karbida.

Hindarkeun netepkeun tuangeun atanapi inuman lemes dina piring.Loba inuman lemes ngandung boh karbonat atawa asam fosfat, nu bisa ngaleyurkeun mineral lemes jeung ninggalkeun liang leutik dina beungeut cai.

Dimana Relaps
Nalika piring permukaan granit peryogi permukaan ulang, pertimbangkeun naha jasa ieu dilaksanakeun di tempat atanapi di fasilitas kalibrasi.Éta salawasna leuwih hade mun boga piring relapped di pabrik atawa fasilitas dedicated.Lamun kitu, piring henteu teuing parah dipaké, umumna dina 0,001 inci tina kasabaran diperlukeun, éta bisa resurfaced dina situs.Lamun piring dipaké nepi ka titik di mana éta leuwih ti 0,001 inci kaluar tina kasabaran, atawa lamun éta parah diadu atawa nicked, mangka kudu dikirim ka pabrik pikeun grinding saméméh relapping.

A fasilitas calibration boga alat jeung pabrik setting nyadiakeun kaayaan optimum pikeun calibration piring ditangtoskeun jeung rework lamun perlu.

Perhatian hébat kedah dilaksanakeun dina milih kalibrasi sareng teknisi resurfacing dina situs.Ménta akreditasi sareng pariksa alat anu bakal dianggo ku teknisi gaduh kalibrasi anu tiasa dilacak NIST.Pangalaman ogé mangrupikeun faktor anu penting, sabab peryogi mangtaun-taun pikeun diajar kumaha leres puteran granit precision.

Pangukuran kritis dimimitian ku piring permukaan granit precision salaku garis dasar.Ku mastikeun rujukan anu tiasa dipercaya ku ngagunakeun piring permukaan anu dikalibrasi leres, produsén ngagaduhan salah sahiji alat penting pikeun pangukuran anu dipercaya sareng bagian kualitas anu langkung saé.

Daptar pariksa pikeun Variasi Calibration

  1. Beungeutna dikumbah nganggo larutan panas atanapi tiis sateuacan kalibrasi sareng henteu kéngingkeun waktos anu cekap pikeun normalisasi.
  2. Piring teu leres dirojong.
  3. Parobahan suhu.
  4. Draf.
  5. sinar panonpoé langsung atawa panas radiant sejenna dina beungeut piring.Pastikeun yén lampu overhead henteu panas permukaan.
  6. Variasi dina gradién suhu nangtung antara usum tiris sareng usum panas.Upami mungkin, terang suhu gradién nangtung dina waktos kalibrasi dilaksanakeun.
  7. Lempeng teu diwenangkeun waktu cukup pikeun normalize sanggeus kiriman.
  8. Pamakéan alat inspeksi anu teu leres atanapi pamakean alat anu henteu kalibrasi.
  9. Parobahan beungeut balukar tina maké.

Tips Tech
Kusabab unggal pangukuran linier gumantung kana permukaan rujukan akurat ti mana diménsi ahir dicokot, pelat permukaan nyadiakeun pesawat rujukan pangalusna pikeun inspeksi karya jeung perenah saméméh machining.

Ngadalikeun flatness wewengkon lokal ka toleransi tighter ti flatness sakabéh ngajamin parobahan bertahap dina profil flatness permukaan, kukituna ngaminimalkeun kasalahan lokal.

Rék gawé bareng jeung urang?